Hareide vill att Malmö ska visa mod

Uppdaterad
Publicerad

Malmö ställs mot ett tufft motstånd i sin tredje gruppspelsmatch i Champions Legaue. Förra årets finalist Atletico Madrid väntar på bortaplan på onsdag.

– Vi måste tro på att det är möjligt att slå dem, säger MFF:s tränare Åge Hareide till SVT.

Atletico Madrid är regerande spanska mästare och var en förlängning i från att vinna Champions League i våras – ett tufft motstånd för Malmö. Men tränare Åge Hareide tror ändå att klubben har chansen att straffa de spanska mästarna i onsdagens gruppspelsmatch.

– Vi måste tro på att det är möjligt att slå dem. Det är i alla fall möjligt att komma därifrån med ett mycket bra resultat, ett kryss.

Champions League 2014-2015

”Att våga är det viktigaste”

Malmötränaren säger att klubben har studerat Atletico Madrid väl inför gruppspelsmatchen på onsdag och att den egna taktiken är klar.

– Vi har spelat 5-3-2 på bortaplan innan och vi kommer nog göra det nu igen. Vi har haft bra lycka med det och kommer försöka täppa till defensivt men självklart även våga anfalla och hålla i boll.

– Att våga är nog det viktigaste i Madrid, att inte bara åka dit och ha ångest för att spela fotboll mot de bästa. Jag tycker att våra killar är bra nog att klara av att spela mot de bästa.

Skadeläget i Malmö ser bra ut inför onsdagens match.

– Filip Helander, Markus Halsti och Erik Johansson som haft småskador är okej nu och ser klara ut till på onsdag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League 2014-2015

Mer i ämnet