Hareide tar över Malmö FF

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart. Åge Hareide blir ny tränare i Malmö FF efter Rikard Norling. Daniel Andersson tar över som sportchef.

Hareide har tidigare tränat bland annat Helsingborg, där han vann SM-guld 1999.

– Detta blir den största utmaningen i min tränarkarriär. Det känns fantastiskt att få träna ett så talangfullt lag som MFF, som också har en så fin tradition och historia. Jag ser verkligen fram emot den här uppgiften, säger Hareide till klubbens hemsida.

Allsvenskan 2013

”Duktig talangutvecklare”

Hareide var förstaalternativet för MFF, förklarar klubbens vd Per Nilsson.

– Han har välidgt många egenskaper som motsvarar vår kravprofil. Han är en duktig talangutvecklare, har internationell erfarenhet, kan utveckla staben och har en vinnarskalle som kan se till att vi är hungriga varje match, säger Nilsson till SVT.

– Dessutom är han en väldigt behaglig person.

”Svårt beslut”

Per Ågren lämnar samtidigt tjänsten som sportchef efter tre år. Istället ska han jobba med verksamheten ”MFF i samhället”.

Det har varit ett svårt beslut för mig, Men samtidigt som det i sina stunder är det roligaste man kan tänka sig, är sportchefsjobbet också otroligt slitsamt. Efter en lång tids funderande har jag kommit fram till att det här beslutet är det bästa för mig, min hälsa och min familj, säger Per Ågren.

”En enorm utmaning”

Ersättare blir Daniel Andersson, som har spelat 14 säsonger i laget och de senaste åren varit assisterande tränare samtidigt som han har spelat. Per Ågren kommer att bistå Andersson under våren.

– Det känns så klart väldigt roligt. Det blir en enorm utmaning och ska bli väldigt spännande, säger Andersson till SVT.

Andersson kommer även att bistå Hareide i tränarsysslan fram till att klubben har hittat en ny assisterande tränare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2013

Mer i ämnet