Sergio Agüero missade två straffar, men gjorde ändå tre mål mot Steaua Bukarest. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Hattrick av Agüero – trots två straffmissar

Manchester Citys Sergio Agüero fick ingen vidare start i playoffmatchen mot Steaua Bukarest.

Anfallsstjärnan hade missat två straffar redan efter 20 minuters spel.

Ändå blev det ett hattrick när City vann med 5–0 och kopplade greppet om en Champions League-plats.

Två straffmissar inom loppet av 13 minuter. Men argentinaren revanscherade sig. Och det rejält.

I den 41:a minuten ökade han på till 2–0 och gav Manchester en komfortabel ledning in i pausvilan.

Och under matchens sista kvart slog han till två gånger om och fullbordade ett hattrick. Det blev till slut storseger med 5–0 för engelsmännen. De andra målen gjordes av David Silva och Nolito.

City har nu ena foten i Champions League inför returen på hemmaplan nästa vecka.

Svenska försvararna Ludwig Augustinsson och Erik Johansson spelade båda 90 minuter när FC Köpenhamn besegrade cypriotiska mästarlaget Apoel Nicosia med 1–0 hemma på Parken.

Oscar Wendt spelade också hela matchen när hans Mönchengladbach bortaslog Young Boys med 3–1.