Hattrick av Djurgårdens nyförvärv

Uppdaterad
Publicerad

jurgården tog sin första bortaseger i allsvenskan sedan augusti 2012 då IFK Norrköping besegrade med 3-2. Dif:s nyförvärv Aleksandar Prijovic gjorde debut från start och blev stor matchhjälte med ett hattrick i den första halvleken, varav två klassmål.

Prijovic gjorde 1-0 i bortamatchen mot IFK Norrköping med en snygg halvvolley och följde sedan upp med att nicka in 2-0 efter fint inlägg från Godsway Donyoh. Då hade det bara gått en kvart.

IFK Norrköping replikerade genom Rawez Lawan, som även han gjorde sitt första allsvenska mål, på en nick.

Allsvenskan 2013

Men Prijovic bjöd på ett solomål då han kom fram på högerkanten och sulfintade målvakten innan han satte 3-1. IFK Norrköping reducerade i den andra halvleken, men Djurgården höll undan och tog viktiga poäng i bottenstriden.

Aleksandar Prijovic skrev på för 2,5 år med Djurgården för en vecka sedan sedan han handplockats av tränaren Per Mathias Högmo, som haft schweizaren i Tromsö. Där blev det förvisso bara fyra mål på två säsonger.

”Tredje målet var ganska enkelt”

I sin första match i Djurgårdströjan fick han hoppa in i slutet. Mot IFK Norrköping fick han spela sin första match från start i stället för Amadou Jawo, Djurgårdens främste målskytt den här säsongen, som bänkades.

Och det blev succé med tre mål, varav två riktiga klassmål.

– Jag skjuter fyra skott och gör tre mål. Det här är en dag när allting går in. Jag är glad för min egen skull och för mitt lag, säger Prijovic till CMore.

Han försöker rangordna sina mål.

– Det första och tredje var bra. På det tredje målet trodde jag på mig själv, det var ganska enkelt, säger han, och passade samtidigt på att hylla Djurgårdens tränare Högmo.

– Han tror på mig och det här är mitt sätt att säga tack.

”En fantastisk presentation”

Högmo:

– Det var en fantastisk presentation av Prijovic. Det är en ung forward som har stor potential och det sättet han gör mål på i dag är bra. Sen får han kramp på slutet, det är så det ska vara, säger Högmo.

IFK Norrköpings tränare Janne Andersson passade också på att hylla Djurgårdens nyförvärv.

– De har en spelare som gör en topprestation. Han är skicklig i det han gör, säger Andersson till CMore.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2013

Mer i ämnet