Nyförvärvet gjorde sina tre första allsvenska mål på tolv minuter Foto: Bildbyrån/Jörgen Jarnberger

Hattrick av Elfsborgs Jebali

Elfsborgs nyförvärv Issam Jebali bjöd på show i andra halvlek. Det tog honom ynka tolv minuter att bjuda hemmapubliken på hattrick i matchen mot Sundsvall.

Ett friläge, en nick och en lobb. Så gjorde Issam Jebali sitt första, sitt andra och sitt tredje mål i nya klubben. Tunisiern, som kom till Elfsborg från IFK Värnamo i juli, var matchens spelare på Borås arena

I början av andra halvlek hade Issam Jebali ett skott utanför Sundsvalls mål, men några minuter senare hade han ställt in siktet ordentligt. I den 61:a minuten sköt han sitt första allsvenska mål och gav hemmalaget ledningen med 2-0. Sedan gick det fort. Tre minuter efter att han hade satt sitt första mål nickade han in 3-0 för Elfsborg.

Men det skulle visa sig att den tidigare Värnamospelaren inte var klar med målskyttet. Det tog honom tolv minuter att fullborda sitt hattrick. 4-0 målet var läckert då både Viktor Prodell och Simon Hedlund hoppade över bollen innan den nådde Jebali som kunde lyfta in sitt tredje mål för kvällen och fastställa slutresultatet.

Jönsson först målskytt – klev sedan av efter luftfärd

Elfsborgs mittback Jon Jönsson inledde Elsfborgs målskytte genom att göra sitt första mål på nästan tre år. Jönsson var framme på en hörna och satte 1-0 för hemmlaget i den nittonde matchminuten.

Drygt tio minuter senare tog Jönsson för sig i en luftduell, som uppstod efter en ny Elfsborgshörna, men han föll, landade hårt på rygg och blev liggande med smärtor i ryggen och nacken. Han tvingades bryta matchen, men tog sig av planen för egen maskin efter en liten stund.

Efter sommaruppehållet hade Elfsborg – innan kvällens match – bara vunnit två av sex matcher och en seger mot Gif Sundsvall var viktig för att hålla kontakt med topplagen i tabellen.