Suarez kramar om Messi. Foto: Bildbyrån

Hattrick för Suarez i ligapremiären

Uppdaterad
Publicerad

Barcelona vann stort med 6-2 i premiären av La Liga mot Real Betis. Luis Suarez gjorde ett hattrick och Lionel Messi blev tvåmålsskytt.

Barcelona har inlett jakten på en tredje raka La Liga-titel. Laget saknade en del nyckelspelare i den inledande matchen mot Real Betis: lagkaptenen Andres Iniesta är skadad, och Neymar spelar OS-final för Brasilien i natt.

Men det hindrade inte Barca från att vinna stort mot Real Betis. Första målet stod Arda Turan för. Betis kvitterade genom Ruben Castro, men därefter tog Barca över. Messi gjorde sitt första mål i 37:e minuten från 25 meter. Även Suarez gjorde mål innan halvtid.

I andra halvlek gjorde Suarez ytterligare två mål och därmed hattrick. Det innebär att uruguayanen har gjort 17 (!) mål på de sina sex senaste ligamatcher.

Även Messi slog till med ett mål till, på en 25-meters frispark. Efter ett reduceringsmål från Betis slutade matchen 6-2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.