Hattrick och drömmål av Vibe

I veckan tackade han nej till en Kina-flytt. I dag firade IFK Göteborgs Lasse Vibe sin fortsättning i klubben med att göra hattrick och ett drömmål i Svenska cupen mot Myresjö/Vetlanda. Göteborg utklassade smålänningarna och vann med 6-0.

Dansken har varit högaktuell för en flytt till kinesiska Tianjin Teda. Men i veckan meddelade Vibe att han stannar i den svenska klubben.

– Klart att det var en jätteviktig pusselbit, sade IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson till SVT Sport inför matchen.

Svenska Cupen

”Kan skjuta på allt”

Efter snöpliga 2-2 mot Trollhättan förra veckan var Göteborg ute efter revansch mot division 3-laget Myresjö/Vetlanda. Det började med att Lasse Vibe ordnade en straff som Martin Smedberg Dalence satte i den femte minuten. Sedan tog Vibe över målskyttet.

Han rullade in 2-0 i öppet mål efter att Jakob Ankersen serverat honom bollen. Vibe hann också göra 4-0 innan den första halvleken var över efter att ha blivit frispelad av Mikael Boman.

Vibes 5-0 var hans tredje mål och det vackraste. Han tog sig in mot straffområdet och placerade bollen i det bortre krysset.

– När man har gjort två mål kan man skjuta på allt och det går in. Det är roligt, säger Lasse Vibe och sammanfattar lagets insats:

– Helt okej. Ingen höjdare. Men vi gjorde jobbet och gasade.

Eriksson tillbaka

IFK Göteborg passade på att ge sina nyförvärv chansen. Amerikanen Heath Pearce debuterade från start som vänsterback. Och i den andra halvleken gjorde Sebastian Eriksson sin första match för klubben sedan han gick till italienska Cagliari 2011.

I gruppens andra match blev det 1-1 mellan Ljungskile och Trollhättan.