Hazard: ”Zlatan kan avgöra när som helst” Foto: Bildbyrån

Hazard: ”Zlatan kan avgöra när som helst”

Uppdaterad
Publicerad

Belgiens storstjärna Eden Hazard menar att hans lag måste se upp med Zlatan Ibrahimovic på onsdag. ”Sverige har inte börjat så bra men de har en anfallare som kan avgöra matcher när som helst”, säger Hazard till SVT Sport.

Även förbundskaptenen Marc Wilmots varnar för att Zlatan ska slå till.

– Det är en stor fotbollsspelare som kan göra allt. Hans år i PSG har betytt mycket för klubben och nu har han gjort två mindre bra matcher här. Vi måste se upp, han kan vakna till.

Fotbolls-EM

– Jag har spelat mot Zlatan några gånger i Chelsea och vi har stor respekt för honom. Men jag vill inte jämföras med honom. Vi har olika kvaliteter, han gör fler mål än jag till exempel, säger Eden Hazard.

”Inte klara för nästa omgång än”

Belgien förväntar sig en fysiskt tuff match mot Sverige på onsdag.

– Det blir många dueller och fysiskt spel, speciellt på fasta situationer. Kim Källström känner vi igen från den franska ligan, han är bra på att slå dem. Vi får ej hamna för mycket i det fysiska. Istället spela snabbt och hitta ytor på kanterna, för de finns där, säger Wilmots.

Förbundskaptenen kommer spela med bästa laget mot Sverige och tar ingen hänsyn till att nån kan få gult kort och bli avstängd.

– Vi är inte klara för nästa omgång än. Om Irland vinner och vi förlorar mot Sverige så är vi ju ute, säger Wilmots.

Belgien har många fixstjärnor i Europas största klubbar. Men den störste av dem är Chelseas Eden Hazard.

Jämför Hazard med Zlatan

– Han är det närmast vi kommer er Zlatan, säger journalisten Michiel Ameloot på den belgiska tv-kanalen VTM.

Hazard själv vill helst inte jämföras med Ibrahimovic. Han menar att Zlatan gör fler mål, har haft en stor karriär och att han har enorm respekt för honom. När SVT frågar om matchen i morgon säger han:

– De har ju inte börjat så bra i de två första matcherna. Men de har ju en anfallare som som kan avgöra matcher.

Se och hör mer i inslaget om vad Eden Hazard tycker om att Sverige inte haft ett enda skott på mål hittills

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet