Hedvig Lindahl förlänger med Chelsea. Foto: Bildbyrån

Hedvig Lindahl förlänger med Chelsea

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Hedvig Lindahl förlängt med Chelsea.

Hon stannar till maj 2019.

– Det är det bästa kontrakt jag någonsin skrivit på, säger landslagsmålvakten till SVT Sport.

Dubbla diamantbollenvinnaren Lindahl stannar alltså i England i minst två år till.

– Det är kul att Chelsea vill ha en fortsättning, och ser att jag levererar något som de vill ha. Och det är en ära att vara en del av en organisation och ett lag som har förutsättningar att nå sina högt uppsatta mål.

Damlandslaget i fotboll

Det var i december 2014 som Sveriges målvaktsgigant skrev på för Chelsea, och för första gången blev utlandsproffs. Både hon och hennes familj trivs. Och den ekonomiska grunden blir nu tillräckligt bra för att kunna stanna.

– Det innebär ju också ökade kostnader när vi nu har två barn, men jag är nöjd med de förutsättningar vi fått.

”Chelsea vill bli bäst i Europa”

Hedvig Lindahl, som hade en avgörande roll i det svenska silver-laget i OS i somras, berättar för SVT Sport att det märks att Londonklubbens varumärke stärkts enormt under senare år. Att många vill ansluta. Och att de högt uppsatta målen är realistiska.

– Chelsea vill bli bäst i Europa. Med delmål på vägen. Det närmaste är att nå FA-cupfinalen. Vi vill ha en dominerande roll i England, och konkurrera på högsta nivå i Europa, säger Lindahl, som nu alltså är med på den resan i ytterligare två år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet