Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se situationen när Hedvig Lindahl blev tunnlad i EM-semifinalen mot England. Efter uttåget berättar svenska målvakten på sociala medier om känslorna kring matchen: ”Så förnedrande” Foto: Bildbyrån

Hedvig Lindahls ord efter EM-uttåget

Uppdaterad
Publicerad

Hedvig Lindahls EM, och möjligen landslagskarriär, slutade i en storförlust efter en insläppt tunnel och en lobb mot England.

Nu berättar hon om de jobbiga tankarna efteråt.

”Så förnedrande. Så jävla pinsamt”, skriver hon på Instagram.

Målvaktsveteranen Hedvig Lindahl berättar i ett långt inlägg att hon vaknat mitt i natten och haft svårt att sova och haft känslan av skam.

”Känner igen känslan. Samma känsla som jag varit orolig att känna i samband med laguttagningar där jag satsat allt. Att inte bli vald, att bli ensam kvar med skammen över att inte vara bra nog. Att släppa in en tunnel och en lobb på världscenen får samma skamkänsla att skölja över mig. Så förnedrande. Så jävla pinsamt”, skriver 39-åringen.

Asllani stöttar

I kommentarerna strömmar stöttande ord in, bland annat från lagkamrater.

”Stolt över dig och som jag sagt tidigare du är mästare på att sätta ord på känslor”, skriver Kosovare Asllani.

”Bästa Hedvig, du är så BRA! Va stolt över vad du gör på planen men också vad du gör för alla utanför planen!”, skriver Sofia Jakobsson.

De senaste mästerskapen har Lindahl varit med och tagit Sverige till VM-brons och OS-silver men efter uttåget i EM-semifinalen har hon öppnat för att sluta i Blågult och låta någon annan ta över i målet.

”Blandade känslor”

”Samtidigt, blandade känslor. Stolt över det jag personligen har kämpat och slitit med för att vara här. Stolt över att jag gjorde mitt bästa i turneringen. Samtidigt som jag skäms. Jag är stolt över mig själv för jag vet att jag gjorde allt jag kunde. Tyvärr räckte det inte och nu är det troligen dags att låta någon annan få chansen”.

Hedvig Lindahls karriär fortsätter i Djurgården som hon ansluter till om en dryg vecka.

KLIPP: Sverige utklassade i semifinalen (26 juli):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sverige utklassade i semifinalen. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.