Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

Hedvig Lindahl: ”Lider med de oskyldiga”

Uppdaterad
Publicerad

Chelseas och Sveriges landslagsmålvakt Hedvig Lindahl befann sig i gymmet när nyheten om det misstänkta terrordådet kom.

–  Jag lider med de oskyldiga som blivit drabbade, säger hon till SVT Sport.

Attacken nära parlamentsbyggnaden skakade om London. En person har avlidit och flera personer har skadats i dådet. En som befinner sig i en stad som ofta pekas ut som terrormål är Hedvig Lindahl. Landslagsmålvakten bor utanför Englands hvuudstad. 

”Lider med de oskyldiga”

– Usch, vad tråkigt att det händer igen att oskyldiga människor skadas och att någon avled. Jag lider med de oskyldiga som blivit drabbade. Det är hemskt att världen blivit en sådan plats. Tyvärr är jag inte förvånad, säger Lindahl.

33-åringen fann sig i gymmet när dådet skedde och hon bor utanför de centrala delarna. Men hon blev ändå påverkad.

– Det blir obehagligt, men samtidigt så är det ju så världen ser ut idag. Någonstans får man välja om man ska vara rädd. Händer det så händer det. Vi är ju ett resande folk idag och är man vid fel ställe vid fel tidpunkt kan det hända.

”Det går inte att skydda sig”

Hur tänker du kring att du bor i just London efter det här?

– Det är klart att man får sig en tanke om man skulle röra sig inne i tunnelbanan eller så inne i London. Det blir ju mer sådana tankar nu än vad det varit innan.

Lindahl säger samtidigt att hon tänker leva livet som vanligt.

– Jag tror att det är det enda man kan. Det går inte att skydda sig helt och hållet. Så det är det enda valet, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.