Norska landslagsspelaren Andrine Hegerberg lämnar Göteborg. Foto: Bildbyrån

Norsk landslagsspelare lämnar Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Tre år räckte. Nu är det klart att Andrine Hegerberg lämnar Göteborg för Birmingham City Ladies. ”Det är dags att anta en ny utmaning”, säger hon till klubbens hemsida.

Den norska landslagsspelaren Andrine Hegerberg, 23, utnyttjar klausulen i sitt kontrakt som gav båda parterna rätt att säga upp avtalet nu i sommar.

Ny klubbadress blir Birmingham City Ladies i den engelska ligan.

– Andrine har varit en viktig spelare för oss under nästan fyra år. Att hon nu väljer att lämna för nya utmaningar är inte alls märkligt och att det skulle kunna bli så har vi känt till och varit förberedda för under hela året. Det är absolut inga hard feelings från oss när hon nu väljer att spela i England, säger Göteborgs sportchef Lasse Svensson.

”Har haft tre fina år”

Andrine Hegerberg kom till Göteborg 2013 och har gjort 58 framträdanden i damallsvenskan. Under tiden har hon också etablerat sig i det norska landslaget.

– Jag är förväntansfull och ser mycket fram emot att spela för Birmingham. Jag har haft tre fina år i Göteborg, men jag känner att det är dags att anta en ny utmaning, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.