Jordan Larsson inledde målskyttet i Helsingborg. Foto: Bildbyrån

Jordan Larsson med dubbla drömmål

Jordan Larsson blev stor hjälte när Helsingborg besegrade AIK. Den 18-årige talangen slog till med två drömmål i 2-1-segern. ”Jag saknar ord”, säger Larsson till C More.

Det var verkligen ynglingarnas afton på Olympia när Helsingborg tog emot AIK i allsvenskans sjätte omgång. I huvudrollerna fanns Jordan Larsson och Carlos Strandberg, med Alexander Isak i en biroll.

Och det var Larsson som gick vinnande ur striden. Med två drömmål, ett i vardera halvlek, sänkte han AIK när Helsingborg tog tredje raka segern.

– Jag saknar ord. Vi kämpar i 90 minuter och krigar för varandra. Det är fantastiskt, all heder åt laget, säger Larsson till C More.

Lobbade bollen över Carlgren

Det var annars AIK-anfallarna Strandberg och Isak som visade framfötterna inledningsvis när de uppehöll HIF-försvaret och testade målvakten Tomer Chencinsky flera gånger om. Men det var Helsingborg som tog ledningen.

Martin Christensen lyfte fram bollen till Jordan Larsson som förvaltade läget på bästa sätt genom att lobba bollen över Patrik Carlgren och in i mål. Då hade matchuret inte ens tickat upp på sex minuter.

Carlos Strandbergs och AIK:s kvittering lät dock inte vänta på sig särskilt länge. Efter tjugo minuter fick Strandberg bollen i djupled och borrade in 1-1 med vänsterfoten.

”Kommer minnas det i många år”

Men kvällen tillhörde Jordan Larsson. Med en kvart kvar av matchen fick Helsingborg frispark en bra bit från AIK:s mål. Larsson stegade då fram och satte bollen i Carlgrens vänstra kryss med en vänsterkanon, ett mål som blev matchavgörande.

– Det är något jag kommer minnas i många år. Hittills är det det, absolut, sa Larsson till C More på frågan om målet var hans finaste hittills i karriären.

Vinsten för HIF är deras tredje raka efter en tung start av årets allsvenska. De ligger nu sexa och gick om AIK som återfinns på en tionde plats.