Häckens spelare jublar efter Tefu Mashamaites 2–0. Foto: BILDBYRÅN

Henkes ilska: ”Vi bjuder på två mål”

Uppdaterad
Publicerad

Bara en seger på de sju senaste matcherna.

Efter 0–2 mot Häcken ilsknade Helsingborgstränaren Henrik Larsson till.

”Vi bjuder på två mål”, säger han till C More.

Matchen var 25 minuter gammal när John Owoeri gav Häcken ledningen. Anfallaren utmanade mittbacken Felix Bindelöv, ryckte förbi och placerade in bollen i bortre hörnet. Hans femte mål den här säsongen.

Fyra minuter senare hade Owoeri ett nytt bra läge, men den gången rusade målvakten Tomer Chencinski ut och gjorde sig stor.

– Så är det som anfallare. Ibland gör man mål, ibland missar man. Det är bara att fortsätta, säger Owoeri till C More.

Bortdömt mål

Men det skulle inte dröja länge innan 2–0 kom. I den 32:a minuten misslyckades skåningarna med att rensa undan bollen, och Samuel Gustafson lyfte in bollen till Tefu Mashamaite som nickade in bollen.

Häcken hade också en tredje boll i mål, i den 44:e minuten, men målet dömdes bort. Mohammed Abubakari sköt från distans och John Owoeri, som hoppade över bollen men stod offside, ansågs påverka spelet.

Helsingborgstränaren Henrik Larsson gjorde ett byte i paus, Anton Wede kom in i stället för Darijan Bojanic. När C Mores kommentator frågade om han ville ha mer löpmeter offensivt eller defensivt tröttnade Larsson.

– Ja, vad tror du? Vi ligger under med två mål.

”Inte alls okej”

Hemmalaget spelade upp sig efter paus och var nära att reducera tidigt i halvleken. Först efter en fin soloräd av Lalawélé Atakora, därefter en ribbträff av Mikael Dahlberg. Men Häckens målvakt Peter Abrahamsson kunde, med både tur och skicklighet, hålla nollan.

– Det är tungt. Detta är vår hemmaplan. Att förlora på det här sättet är inte okej. Vi hade stunder i andra halvlek som var okej men totalt sett måste vi göra det bättre, säger lagkaptenen Andreas Landgren till C More.

Matchen slutade 2–0 och Häcken klättrar i och med segern en placering, från sjunde till sjätte plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.