IFK Göteborgs Tom Pettersson och Patrik Karlsson Lagemyr jublar efter 1-3-segern. Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg hakar på i tabelltoppen

IFK Göteborg hakar på i toppen av den allsvenska tabellen. Gustav Engvalls kanonskott blev matchavgörande när gästerna besegrade Helsingborg med 3–1. ”Den satt där den skulle”, säger Engvall till C More.

IFK Göteborg, som därmed har vunnit de fem senaste matcherna i allsvenskan mot Helsingborg, har nu sex poäng upp till serieledande Malmö.

Med 25 minuter kvar av matchen sköt Gustav Engvall 2–0 till IFK Göteborg. Anfallaren fick en kanonträff när han drog till utanför straffområdet och utökade gästernas ledning.

– Den satt där den skulle, den satt fint. Jag fick en riktigt bra träff, säger Gustav Engvall till C More.

I slutet av den första halvleken fick Jakob Ankersen helt fri i straffområdet nicka in ledningsmålet för IFK Göteborg.

– Det var en väldigt bra passning, det var bara att sätta dit skallen, säger Ankersen.

Andersson gjorde match 350 för Helsingborg

Dansken var i centrum redan tidigt i matchen när han tämligen lätt gick omkull i straffområdet. Men domare Bojan Pandzic valde att fria.

I Helsingborg gjorde Andreas Landgren comeback efter skada när han byttes in i den andra halvleken.

En annan inhoppare, Mikael Dahlberg, reducerade för Helsingborg i den 78:e matchminuten. När Helsingborg tryckte på för en kvittering gjorde i stället Patrik Karlsson Lagemyr 3–1 på övertid.

Helsingborgs Christoffer Andersson byttes ut i vad som kan ha varit veteranens sista match. 37-årige Andersson gjorde match nummer 350 för Helsingborg och är därmed den spelare som gjort flest allsvenska matcher för klubben.

– Det är på tiden att någon slår ”Rio-Kalle”. Han är välförtjänt av det, säger tränaren Henrik Larsson.