HIF kan jubla för seger och nytt kontrakt. Foto: Bildbyrån.

Helsingborg vann på självmål i 92:a

Helsingborg slog Elfsborg med 2-1 och säkrade definitivt det allsvenska kontraktet nästa säsong.

I den 92:a minuten tog sig Robin Simovic fram på högerkanten och drog iväg ett skott, som var på väg utanför, men tillbakarusande Niklas Gunnarsson fick bollen på bröstet och vallade in den i eget mål för 2-1.

– Jag lägger in den utan hjälp, säger Simovic med glimten i ögat till C More.

Elfsborg ledde serien för sex omgångar sedan och dagens förlust var ett jobbigt bakslag i att nå en Europa-plats nästa sommar, dit de fyra främsta kan nå (beroende på om någon av de tre första lagen vinner Svenska cupen).

– Det studsade verkligen deras väg på slutet och det var ett jobbigt mål, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund.

Laget brände en straff i första halvlek. Viktor Claesson sköt den egentligan ganska bra, hårt nere vid vänster stolpe men Matt Pyzdrowski, som gick åt rätt håll, var blixtrande snabbt framme och boxade bort bollen.