En upprörd Henrik Larsson vid sidlinjen mot Hammarby. Foto: TT

Henke hotar med att sluta

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Larsson vandrade av planen med bestämda steg och en arg min. På presskonferensen kom landslagsikonens förklaring. ”Jag ska sätta mig ner med styrelsen och se om jag är rätt man till att leda det här laget”, säger han enligt Aftonbladet.

Helsingborg är fortfarande segerlöst efter tre matcher i allsvenskan. Idag åkte man på en rejäl smäll mot Hammarby efter Erik Israelssons hattrick-show. 5-1 är ett resultat som fick fansen att bua ut spelarna och huvudtränaren att mer eller mindre ställa sin plats till förfogande.

”Ska se om jag är rätt man”

– Jag börjar presskonferensen med att säga att jag ska sätta mig ner med styrelsen och se om jag är rätt man till att leda det här laget. För laget som är där ute i dag är långt ifrån hur jag vill ha det, säger han.

Det var en upprörd före detta landslagsstjärna som talade ut efter matchen.

– Jag är väldigt arg just nu och ska inte säga så mycket. Man ska vara ödmjuk. Spelet talar sitt tydliga språk, säger han enligt tidningen.

”Skyll på mig”

Huvudtränaren kommenterade även fansens kritik mot spelarna.

– Jag förstår deras frustration, men att skrika på spelarna som gör sitt bästa. Det kanske inte fanns mer hos spelarna? Det är inte okej. Och det sa jag till supportrarna också. Ska de skylla på någon så ska de skylla på mig. Om de är frustrerade så är jag tusen gånger mer frustrerad, säger han till Aftonbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.