Henrik Larsson i tårar efter tysta minuten för Klas Ingesson.

Ingesson hedrades – Henke i tårar

Uppdaterad
Publicerad

Klas Ingesson hedrades på samtliga allsvenska arenor under den avslutande omgången med en tyst minut. En rad banderoller hedrade också landslagslegendaren.

Den sista allsvenska omgången präglades av Klas Ingessons tragiska bortgång. Legendaren hedrades runt om i allsvenskan med tyst minut innan avspark.

På Falkenbergs IP rann tårarna på vännen Henrik Larsson under den tysta minuten.

Klas Ingesson

På Tele2 arena hade Djurgårdsklacken banderoller till Ingessons ära. Och på Grimsta hade Elfsborgsfansen en tifo med texten ”Keep the faith” och en stor bild på Ingesson. Över läktarkanten hängde även en ytterligare banderoll med texten ”Alltid saknad. Aldrig glömd.”

– En speciell match för oss och BP. Vi pratade lite med varandra under matchen, fotboll kommer inte i första hand direkt, säger Elfsborgsveteranen Anders Svensson till SVT Sport.

IFK Göteborg visade upp en bild på Ingesson under sin tid som spelare i klubben och även banderoller syntes på läktaren.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klas Ingesson

Mer i ämnet