Henrik Larsson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Henke tar på sig Falkenbergs ras

Uppdaterad
Publicerad

Falkenberg hade chansen att säkra det allsvenska kontraktet vid en vinst i Hallandsderbyt i Halmstad. Det blev platt fall när laget föll med 4-0 och fansen får bita på naglarna i den sista omgången hemma mot Mjällby.

– Jag får ta på mig detta. Jag sa åt mina spelare att vi skulle spela längre men det blev för avvaktande. Men vi har ju allt i egna händer, säger FFF:s tränare Henrik Larsson till C More.

I sista matchen ställs Patrik Ingelsten mot Mjällby, klubben han är utlånad ifrån.

Allsvenskan 2014

– Han kommer till start, lovar Larsson på stående fot.

Antonsson kvällens man på Örjans vall

Marcus Antonsson hade lite av en show, gjorde två mål själv och spelade fram till ytterligare ett.

– Vi hade inga problem att ladda om till den här matchen, snarare var vi extra tända. Det var fantastiskt att få göra en så bra match mot Falkenberg och äntligen slå dem, säger Antonsson.

Thomas Wernerson var en av 8 000 åskådare på plats i det historiska första derbyt i Halmstad mellan lagen i allsvenskan.

– Falkenbergs spelare hade alldeles för dålig inställning. Man spelade som om man var klart för allsvenskan. Det kan bli jobbigt att spela hemma mot Mjällby. Det är inte alls säkert att det är en fördel även om Falkenberg är bra hemma, säger SVT Sports expert Wernerson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet