Henoks makalösa form håller i sig

Henok Goitoms makalösa målform håller i sig. I dag slog han till för åttonde matchen i rad när AIK besegrade  IFK Norrköping borta (2–1). – En tuff match, säger AIK:s tränare Andreas Alm till C More.

I och med segern går AIK upp på en fjärdeplats – tre poäng från ledande Djurgården.

Och Henok Goitom spelade återigen en av huvudrollerna.

– Ibland är det inte vackert. Norrköping var bra och de fick ha bollen och så satsade vi på kontringar, säger Goitom till SVT Sport.

”Vi räcker till”

Det var i matchens 59:e minut som Henok Gotom drog till med ett välplacerat volleyskott som betydde 2–0 – och anfallaren har haft nätkänning i åtta raka matcher, cupspel inräknat.

Matchen slutade 2-1 till slut. En stark insats av AIK som samtidigt bröt Norrköpings långa svit på 13 raka matcher utan förlust i Allsvenskan.

– Vi möter ett bra lag och det var en tuff match. Vi har spelat fem matcher mer än Norrköping i juli, många tycker det är en belastning. Men man lär sig att spela på det, säger AIK:s tränare Andreas Alm till C More efter matchen.

Pekinglaget missade därmed chansen att avancera och bli serieledare, men idag var det marginaler som avgjorde. I alla fall om man ska gå på tränaren Janne Anderssons analys.

– Spelmässigt räcker vi till men det är tillfälligheter som avgör idag. Vi gör en bra match, säger Janne Andersson till C More.

Slägga gav hopp

Mohamed Bangura inledde målskyttet efter 20 minuter genom en nick från nära håll efter ett fint inlägg av Stefan Izhizaki.

Hemmlagets hopp väcktes 20 minuter från slutet när Linus Wahlquist drog till med en riktig slägga från 30 meter. En boll som målvakten Patrik Carlgren inte nådde – men kanske skulle tagit.