Foto: TT Nyhetsbyrå

Hiddink slutar som förbundskapten för Nederländerna

Uppdaterad
Publicerad

Efter mindre än ett år på posten sägs avtalet upp mellan det nederländska fotbollsförbundet och Guus Hiddink, som därmed lämnar jobbet som förbundskapten. Det skriver förbundet på hemsidan.

Sedan Guus Hiddink tog över som förbundskapten efter fotbolls-VM 2014 har resultaten gått upp och ner. Nederländerna har överlag stått för ett svagt EM-kval och ligger för närvarande på tredjeplats efter Island och Tjeckien. Det har blivit förlust både mot Island och Tjeckien, samt poängtapp mot Turkiet.

– Jag är ledsen att det blev så här. Det var en ära att träna det här landslaget. Jag önskar min efterträdare all framgång på vägen fram till EM i Frankrike, säger Hiddink till hemsidan.

Avtalet började den första augusti 2014 och skulle sträckt sig till EM i Frankrike 2016. Danny Blind, tidigare assisterande förbundskapten till Hiddink, tar över, meddelar det nederländska fotbollsförbundet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.