Zlatan. Foto: TT Nyhetsbyrån

Höga betyg till Zlatan trots derbyförlust

Uppdaterad
Publicerad

Manchester United förlorade det stjärnspäckade derbyt mot ärkerivalen City.

Men Zlatan Ibrahimovic får genomgående höga betyg av de brittiska tidningarna.

”Han fick ett svårt läge att se enkelt ut, men kunde ha gjort ett hattrick i första halvlek”, skriver The Sunday People.

Gårdagens stora Manchester-derby dominerar sportsidorna i England i dag.

Och Zlatan Ibrahimovic får högst betyg av samtliga United-spelare i nästan varenda tidning.

The Sunday People ger honom en sjua med motiveringen: ”Vackert avslut vid reduceringen, men hade ytterligare två bra chanser som han missade”.

Tidningen menar att Manchester City var klasser bättre än United och att de borde ha vunnit med ännu större siffror än 2–1.

”Fantastiskt volleymål”

Daily Mail ger även de Zlatan en sjua i betyg, högst av alla i United, och skriver: ”Tog chansen i första halvlek med en fantastisk volley, inte lika lyckosam i andra”.

Duellen med Citys mittback Nicolás Otamendi beskrivs som ”fascinerande” och själva derbyt hyllas rejält: ”Vilken match det var. Detta kommer att gå till historien som en av de viktigaste eftermiddagarna i Premier League-historien”.

I The Sunday Times betygsätts Zlatan med en sjua, bäst i laget tillsammans med målvakten David de Gea och backen Eric Bailly.

”Fortsätter att bjuda på mål och klassavslut, men missade en jättechans att kvittera i den 45:e minuten. Volleymålet var fantastiskt men resten av svenskens insats lämnade mer att önska”, skriver tidningen, som också undrar hur mycket Kevin De Bruyne egentligen är värd eftersom Paul Pogba kostade över en miljard kronor.  

Sågs i 190 länder

Också i The Sun får Ibrahimovic högst betyg av United-spelarna med en sjua. Av The Telegraph och Daily Star får han sexor i betyg.

De flesta tidningar fokuserar på duellen mellan tränarna Pep Guardiola och José Mourinho, samt att matchens lirare – Citys Kevin De Bruyne – har nått nya höjder under Guardiola.

”Han ville förmodligen motbevisa Mourinho, sin gamle tränare från Chelsea-tiden”, skriver Daily Star.

Enligt The Sun var derbyt tidernas mest sedda Premier League-match och tv-sändes i 190 länder. Det tidigare rekordet tillhörde även det United och City, från mötet i april 2012. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.