Danny Blind under sin sista match som förbundskapten. Foto: TT Nyhetsbyrån

Holland sparkar förbundskaptenen efter skrällförlusten

Uppdaterad
Publicerad

Hollands förbundskapten Danny Blind har fått sparken efter den överraskande 0-2-förlusten mot Bulgarien under lördagen. Det meddelar det holländska förbundet på sin hemsida.

– Jag tycker att vi var på rätt spår. Matchen mot Bulgarien var ett olycksfall. Det är synd att det slutar så här, säger en besviken Blind.

Danny Blind tog över som förbundskapten i juli 2015 då han efterträdde Guus Hiddink. Nu tar Fred Grim tillfälligt över Holland medan jakten på en permanent ersättare inleds.

VM-kval fotboll

Holland bara fyra i gruppen

Holland spelar i samma VM-kvalgrupp som Sverige och är bara fyra efter sju inspelade poäng på fem matcher. Sverige är ensam tvåa med tio poäng medan Frankrike är etta med 13 poäng.

De svenska spelarna pratade med SVT Sport under söndagen och uttryckte sin förvåning över Hollands förlust.

– Det var väldigt överraskande, men det är positivt för oss. Gruppen ser väldigt spännande ut, sa lagkapten Andreas Granqvist apropå fortsättningen av kvalet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet