Elfsborg vann efter straffdrama. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Holmén sköt Elfsborg vidare

Elfsborg lyckades till sist slå ut Inter Baku från Azerbadjan. Men det krävdes straffar för att skilja lagen åt. Matchens enda spelmål gjordes av Sebastian Holmén som även satte den avgörande straffen.

Baku vann mötet i Borås med 1-0 och Elfsborg hade pressen på sig att vinna i Azerbadjan.

Läget såg också bra ut tidigt för Boråsarna. Efter tre minuter drogs Per Frick ned i straffområdet och svensklaget fick straff samtidigt som Baku blev en man kort när Salukvadze drog på sig ett rött kort.

Men Frick bommade straffen. Elfsborg hade sedan ett bra tryck mot Baku som, trots en man kort, stod emot bra.

Holmén nickade in 1-0

I slutet på första halvlek kom dock Elfsborgs ledningsmål. På en hörna fick Sebastian Holmén gå upp helt ohotat och nicka in 1-0. Ett resultat som stod sig matchen ut.

– Det är inte ofta jag är uppe och får sätta dit den, säger mittbacken Holmén till gt.se.

I förlängningen hade sedan båda lagen chanser att sätta dit den. Elfsborg fortsatte att pressa mot ett väl försvarande Baku samtidigt som hemmalaget hade flera farliga kontringar och dessutom ett stolpskott.

Matchen gick till sist till straffar och efter att Kevin Stuhr-Ellegaard gått åt rätt håll i Elfsborgsmålet kunde Sebastian Holmén sätta den avgörande straffen som tog Boråslaget vidare i Europa League-kvalet.

– För mig är det en bra skön känsla i kroppen, säger Kevin Stuhr-Ellegaard.