Anders Jacobson i lördagens match mot Kristianstad som slutade 3-3. Den blev hans sista i klubben. Foto: Stefan Jerrevång/TT

I guldjakt i lördags – nu slutar Linköpings tränare

Uppdaterad
Publicerad

I lördags var Linköping med i guldjakten och slutade trea i damallsvenskan. I dag meddelas det att tränaren Anders Jacobson lämnar klubben efter bara fyra månader.

Efter att Andrée Jeglertz blivit dansk förbundskapten för damlaget under sommaren anlitade LFC den nygamla lösningen Anders Jacobson på ett korttidskontrakt.

– Det har varit en ny och spännande utmaning att leda laget och samarbeta med övriga ledare. Jag vill ge en eloge till spelarna för deras förmåga att acceptera de förändringar vi har gjort, säger Jacobson till Linköpings hemsida.

Det har förekommit förhandlingar men dessa har inte gett något.

”Under höstens samtal om framtiden har vi tillsammans landat i att vi inte kommer kunna hitta en gemensam väg framåt”, skriver LFC.

Klubben jobbar nu med att hitta en ny huvudtränare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.