Foto: Scanpix

I kväll hedras Turina på Friends

Uppdaterad
Publicerad

I kväll spelar AIK sin första match sedan Ivan Turina tragiskt gick bort i torsdags. Målvakten kommer hyllas på flera sätt under matchen.

Obesegrade IFK Göteborg gästar Friends Arena i kväll – i AIK:s första match sedan Turinas hastiga bortgång.

”Efter en mardrömslik avslutning på den förra veckan är det på måndag dags för AIK att återigen fokusera på matchandet i Allsvenskan då obesegrade IFK Göteborg besöker Friends Arena. Det är dock ingen tvekan om att kvällen kommer att präglas av den stora saknaden efter den avlidne AIK-målvakten Ivan Turina”, skvier AIK på sin hemsida.

Ivan Turina

Innan matchen kommer en tyst minut hållas, och precis som i matchen mellan Malmö FF och IFK Norrköping, kommer en särskild hyllning ske under den 27:e matchminuten.

– Att den 27:e minuten kommer att tillägnas hans minne kommer nog också ske i flera matcher framöver under säsongen. Och på måndag kommer vi köra en speciell ramsa som är hans, säger Jonas Hedlöf, ordförande i AIK:s supporterförening Black Army, till fotbolldirekt.se

Avspark 19.05 i kväll.

Så ska Turina hyllas

Tyst minut inför matchen

Hyllning i den 27:e minuten (Turina bar tröja nummer 27)

Vid flera platser på arenan ska man kunna skriva kondoleanser samt skänka pengar till Turinas familj

2 000 röda rosor har beställts från Holland och kommer att säljas vid arenan

Specialtryckta t-shirts kommer att sälja

Alla uppmanas klä sig i svart

(Källa: TT)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ivan Turina

Mer i ämnet