Zlatan Ibrahimovic gjorde sitt 300:e ligamål i karriären under 1-1-mötet mot Bordeaux. Foto: BILDBYRÅN

”Ibra” slog 63 år gammalt rekord

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic har slagit ännu ett rekord i sin karriär. Landslagskaptenen har tagit det 63 år gamla rekordet på flest mål av en svensk i franska Ligue 1. ”Ibra” blev den enda målskytten för PSG när man spelade 1-1 i Bordeaux.

Säsongen 52/53 satte Gunnar ”Säffle” Andersson totalt 35 mål för sitt Marseille – en notering som ingen annan svensk har uppnåt förrän i kväll.

Zlatan Ibrahimovic satte sitt 36:e ligamål när han gjorde matchens första mål i den 59:e matchminuten.

Ligue 1

Framspelad av franska ligans assistkung den här säsongen – Angel di Maria och Ibrahimovic kunde nickade in sitt 300:e ligamål i karriären.

Tio minuter senare gick svensken av med vad som såg ut som känningar i högra benet.

”Kände av något i muskeln”, sa Ibrahimovic i sin app efteråt.

Hoppas kunna spela kommande matcher

PSG avslutar ligan hemma mot Nantes på lördag. Därefter väntar cupfinal mot Marseille. På frågan om skadan kommer påverka Ibrahimovics medverkan i de kommande matcherna svarar han:

”Jag hoppas inte det”.

Matchen mot Bordeaux slutade 1-1 efter en kvittering kort efter Ibrahimovic mål. Bordeaux är därmed det enda lag som PSG inte har kunnat besegra under den här säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ligue 1

Mer i ämnet