Zlatan Ibrahimovic två mål innebar ett nytt personligt. Foto: Bildbyrån

”Ibra” tvåmålsskytt med nytt rekord

Zlatan Ibrahimovic fortsätter spotta in mål för PSG. Svensken stod för två mål när Paris Saint-Germain besegrade Rennes med 4-0 och slog dessutom ett personligt rekord på köpet.

Efter en trög första halvlek kom PSG ut betydligt starkare i den andra. Maxwell gjorde tunnel på Rennes-försvaret och satte det förlösande 1-0-målet för PSG via ribban i den 50:e matchminuten – efter ett bra förarbete av Zlatan Ibrahimovic och Edison Cavanni.

Bara fyra minuter senare skulle svensken själv sätta sitt första mål i matchen. Ett volleyskott på Angel Di Marias inlägg och PSG hade utökat sin ledning till 2-0.

Ligue 1

34:e liga målet

”Ibra” utökade sedan ytterligare till 3-0 när han förflyttade försvaret och kunde dundra in sitt 34:e ligamål. Det innebär att Ibrahimovic gjort totalt 50 mål den här säsongen i både klubb- och landslaget, vilket innebär att han slagit sitt tidigare personliga målrekord från säsongen 2013/2014.

Även anfallskamraten Edison Cavani fick till slut in ett mål, han satte 4-0 för hemmalaget på tilläggstid, vilket också slutresultatet i matchen.