Zlatan och Mellberg under en landslagssamling. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ibrahimovic hyllar Mellberg

Uppdaterad
Publicerad

I går meddelade Olof Mellberg att han avslutar sin långa och framgångsrika karriär. I dag hyllas han av en av de största, Zlatan Ibrahimovic.

”Den dagen Olof Mellberg tog beslut att sluta i landslaget, den dagen var en stor förlust för svensk fotboll och landslag”, skriver Zlatan i sin app.

Ibrahimovic hyllar Mellberg som person, spelare och vän.

”Olof var den personen som triggade mig och utmanade mig. Det drev mig att göra mer på planen”, skriver Ibrahimovic.

Att de båda var mer än bara lagkamrater råder det inga tvivel om. Zlatan berättar i appen att han har haft dubbel tur med Mellberg. Han har inte bara fått spela med honom, han har fått lära känna personen Olof Mellberg.

Mellberg är i dag 36 år men PSG-svensken är säker på att han hade kunnat haft flera år kvar på planen om han hade velat.

”Det är tråkigt att Olof nu väljer att avsluta sin karriär för jag är säker på att han har mer att ge. Jag önskar honom och hans familj all lycka och kärlek i framtiden”, avslutar Ibrahimovic.

Hela Zlatans hälsning till Mellberg

Den dagen Olof Mellberg tog beslutet att sluta i landslaget, den dagen var en stor förlust för Svensk fotboll och landslag. Men för mig var det en ännu större förlust. När jag hade honom i laget behövde jag aldrig titta bakåt för jag visste att jag hade honom bakom mig och jag kunde fokusera på det som hände framåt.

Olof var den personen som triggade och utmanade mig. Det drev mig till att vilja göra mer på planen.

Olof själv har en vinnarskalle som ingen annan har. Han vägrar att förlora och inte bara i fotboll utan i vad som helst. När han väl förlorar, vilket händer sällan, vägrar han erkänna det. Den mentaliteten tror jag också har tagit honom långt i karriären.

Jag har haft dubbel tur när det gäller Olof. Det första är att jag har fått spela med honom. Det andra är att jag har fått lära känna Olof Mellberg och inte bara fotbollsspelaren.

Om jag tycker han är den solklart bästa svenska backen genom tiderna, då tycker jag att människan Olof är ännu bättre.

Det är tråkigt att Olof nu väljer att avsluta sin karriär för jag är säker på att han har mer att ge.

Jag önskar Olof Mellberg och hans familj all lycka och kärlek i framtiden.

Tack min vän

Zlatan Ibrahimovic

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.