Foto: Bildbyrån

Ibrahimovic om Mourinho: ”Gör vad han måste för att vinna”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic och José Mourinho har återförenats i Manchester United. Den svenska anfallaren ser många likheter med sin nygamle tränare. ”Han gör vad han måste för att vinna – precis som jag”, säger Zlatan Ibrahimovic till BBC.

Säsongen 2008/09 var Zlatan Ibrahimovic och José Mourinho tillsammans i Inter. När Ibrahimovic lämnade Paris Saint-Germain för Manchester United innebar det en återförening med den portugisiske tränaren.

– Jag känner honom från förr och vet vad han vill. Han är en vinnare och jag ser också mig själv som en vinnare. Vi vann tillsammans när vi var unga och vill också vinna nu när vi är lite äldre, säger Zlatan Ibrahimovic till BBC.

Den 34-årige svensken gillar det faktum att hans nygamle tränare för en öppen dialog med sina spelare.

Har inlett med tre segrar

– Han är ingen som pratar bakom ryggen, är du inte tillräckligt bra så kommer han att säga det till dig. Han gör också det han måste för att vinna – precis som jag som spelare. Jag accepterar inte att förlora. 

Ibrahimovic och Manchester United har inlett Premier League med tre raka vinster och ligger i toppen av tabellen tillsammans med Manchester City och Chelsea.

– Mourinho har vunnit var han än har varit. I Porto vann han Champions League fastän ingen förväntade sig det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.