Zlatan Ibrahimovic. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ibrahimovic tog PSG till final

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic förde Paris Saint-Germain till final i franska cupen. Med matchens enda mål mot Lorient, inslaget en kvart före slutsignalen, ordnade svensken finalplatsen.

Paris Saint-Germain tycktes inte ha repat sig särskilt väl efter förlusten mot Manchester City i Champions League-kvartsfinalen. Det var ett oinspirerat och tempofattigt PSG som tog sig an Lorient på bortaplan i semifinalen.

Ibrahimovic blixtrade till några gånger. Under slutkvarten av första halvlek hade han en nick strax utanför och ett par skott över hemmamålvakten Benjamin Lecomtes ribba. Men liksom övriga lagkamrater var han också långa stunder osynlig och det var faktiskt Lorient – elva i Ligue 1 – som skapade de vassaste chanserna i andra halvlek.

I den 75:e fick Ibrahimovic bollen centralt utanför hemmalagets straffområde, avancerade och lurade Lecomte med en höger yttersida.

I den andra semifinalen, som spelas på onsdagen, möts Sochaux och Marseille.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.