Sebastian Eriksson vill ha revansch på AIK för tunga förlusten 2009, då AIK vann guld på Gamla Ullevi.

IFK-stjärnan vill ha revansch på AIK

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Eriksson var en av startspelarna när Göteborg 2009 förlorade mot AIK i den avgörande guldmatchen. Ikväll vill han se sitt Göteborg haka på Norrköping i toppen, och samitidigt få revansch på AIK för 2009.

Förlusten på hemmaplan 2009 mot AIK, då gästerna vann med 2-1 och säkrade guldet, sved rejält.

– Det var jobbigt då och det har man med sig nu. Det är en liknande situation. Vi vet vad som gäller, säger Sebastian Eriksson till Aftonbladet.

– Det hade varit skönt att ta tillbaka, att ­göra samma sak som de gjorde mot oss för sex år sedan. Att vinna på bortaplan och dels knipa guldet.

– Jag känner mig väldigt lugn. Jag känner mig inspirerad, laddad och väl förberedd. Det ska bli väldigt kul att få gå ut på ett fullsatt Friends mot vår största ­rival. Det hade jag inte trott när jag kom hit i vintras.

I AIK testas Ebenezer Ofori under dagen. Han dras med en lättare skada.

Friends Arena blir utsålt i kväll. Över 44 000 biljetter är sålda.

– Vi har fyra matchen med över 40 000 åskådare på en säsong. Det är väldigt bra, säger tränaren Andreas Alm till AIKplay.com.

AIK – Göteborg i siffror

* AIK har ett knappt historiskt övertag på hemmaplan mot IFK Göteborg, med tabellraden 30-20-28 från deras tidigare 78 allsvenska möten i Stockholm eller Solna.

* Hemma och borta har lagen mötts 158 gånger inom ramen för Allsvenskan, där IFK Göteborg har ett övertag med 77-33-48 mot Gnaget.

* Gnaget har nio raka vinster på hemmaplan för tredje gången i klubbens allsvenska historia, efter 1936-1937 och 1974. En ny seger mot Blåvitt skulle innebära ett nytt klubbrekord. Den 22 augusti 1937 var det just IFK som bröt AIK:s segersvit med att spela 1-1 på Råsunda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.