Foto: BILDBYRÅN

Härenstam: ”Varningstecken för Atlético Madrid”

Uppdaterad
Publicerad

Bayern München har blivit utslaget i Champions League-semifinal av spanska lag två år i rad.

SVT:s Chris Härenstam tror att historien kan upprepa sig en tredje gång.

”Atlético är sannolikt världens bästa lag när det handlar om försvarsspel”, säger han.

En snabb titt på statistiken berättar att det är två mycket försvarsstarka lag som möts i kvällens semifinal.

Atlético har vunnit sina fem senaste matcher och inte släppt in ett enda mål på 422 minuter. Bayern München är obesegrade på de elva senaste varav nio har slutat med seger.

– Det intressanta med den här matchen är att Atlético har släppt in 16 mål på 35 matcher i ligan medan Bayern har släppt in 14 mål på 31 matcher. Det är alltså två lag med otroligt bra defensiv, säger SVT:s kommentator Chris Härenstam.

”Kan besegra Bayern”

Just Atlético kan mycket väl ha det bästa försvarsspelet i världen, menar han.

– Det beror på att samtliga tio utespelare är dedikerade till försvarsspelet. I många lag finns det anfallsspelare som älskar att spela offensiv fotboll men inte alltid deltar i försvaret.

– Men här har man ett lag som spelar med mycket hjärta och det märktes när de slog ut Barcelona i kvartsfinalen. Varningstecken för Atlético Madrid, de är ett lag som kan besegra Bayern München, säger Härenstam.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.