”Inte haft den perfekta matchen än”

Uppdaterad
Publicerad

Håkan Ericson var så klart nöjd med segern mot Danmark.

Men förbundskaptenen menar att det finns mer att hämta och hoppas att fullträffen kommer i finalen mot Portugal på tisdag.

– Vi har inte haft den perfekta matchen än, sade Ericson till TT efter 4–1 mot Danmark i semifinalen i U21-EM, och konstaterade att det finns flera bitar att jobba med.

– Det känns lite löjligt att stå här och säga att jag inte är nöjd. Jag är givetvis jättenöjd men vi behöver en fullträff på tisdag för att slå Portugal och jag hoppas att den kommer då, sade han.

U21-EM 2015

Ericson vill bland annat se bättre uppspel från lagets bakre del och han vill framför allt att matcherna ska innebära ett större bollinnehav för Sverige.

”Är inga underdjur”

Finalmotståndet är väl bekant efter 1–1 i den avslutande gruppspelsmatchen.

Vad tar ni med er från mötet med Portugal i gruppen?

– Vi fick ner farten på dem på ett bättre sätt än vad Tyskland tycks ha fått (0-5 i den andra semifinalen). Samtidigt finns det ytor att spela på mot Portugal, senast mot dem hade vi lite för korta spelsekvenser men jag hoppas att vi kan förbättra det i finalen, sade Ericson till SVT Sport efter segern mot Danmark.

– Sen är det bra mentalt att veta att vi spelat 1–1 mot dem tidigare, att vi inte möter dem för första gången efter deras 5–0-seger mot Tyskland. Vi vet att de är duktiga men de är inga underdjur, vi har alla möjligheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

U21-EM 2015

Mer i ämnet