Isaksson hemma – för att stanna

Uppdaterad
Publicerad

Oroligheterna i Turkiet har fått Andreas Isaksson att lämna klubben och landet – för tryggheten hemma i Sverige. ”Det kändes inte bra att ta med mig familjen till Turkiet igen”, säger Isaksson till SVT Sport.

Ett hundratal supportrar bevittnade den förre landslagsmålvaktens första träning i Djurgården. En expressövergång har gjort att Isaksson är spelklar direkt – och ser ut att ta en plats på Djurgårdsbänken under söndagens match mot Elfsborg.

– Det var kul att träna. Jag har inte rört mig speciellt mycket de senaste sex veckorna. Sedan jag spelade sista matchen i EM har jag inte rört en boll, säger Andreas Isaksson till SVT Sport.

Eftersom att Djurgårdsmålvakten Hampus Nilsson i går blev utlånad till Östersund (i samband med värvningen av Isaksson) så är Isaksson det naturliga valet. Står kommer Kenneth Höie att göra.

– Jag vet ännu inte när jag göra mina första minuter. Det är upp till tränaren (Mark Dempsey) att avgöra, säger Isaksson.

Familjära skäl ledde till Dif

Till SVT Sport säger den förre landslagetsmålvakten att Djurgården är hans sista anhalt. Han har flyttat med familjen till Västerås, skaffat lägenhet i Stockholm, hund  – och kritat på för Djurgårdens IF. Men något saknas.

Vad sa din vän Kim Källström när du berättade att du skrivit på för Djurgårdens IF?

– Han var glad för min skull, och jag tror han blev lite sugen själv. Jag får jobba lite för att han också ska komma hem, säger Isaksson och skrattar.

Isaksson fixade i princip hela övergången själv. Visst har han saknat svensk mark och fotbollen som spelas på den – men den största anledningen till flytten var familjens säkerhet.

– Det har varit oroligt i Turkiet sista tiden. Hade jag åkt ner igen hade jag lämnat min familj hemma. Det är inget ställe som känns speciellt säkert för tillfället.

Mittbacken Colley håller sig utomlands

Smolk i Djurgårdens glädjebägare är att mittbacken Omar Colley just nu befinner sig i Belgien – mot klubbens vilja.

– Vi har fört diskussioner med Genk om en försäljning av Colley, men han var skulle träna här i dag och spela mot Elfsborg på söndag. Nu är han i Belgien, hos Genk, utan Djurgårdens tillåtelse. Det är jättetrist. Vi räknar inte med att han spelar på söndag, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.