Djurgårdens målvakt Andreas Isaksson, Amadou Jawo och Besard Sabovic på avbytarbänken under fotbollsmatchen i allsvenskan mellan Djurgården och Elfsborg den 14 augusti Foto: Bildbyrån.

Isaksson gör debut i svenska cupen

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart när EM-målvakten Andreas Isaksson gör debut för sitt Djurgården. Det blir i svenska cupen borta mot Norrköpingslaget Smedby på onsdag.

De flesta trodde att 34-åringen skulle vakta målet redan i Östersund i allsvenskan i morgon. 

– Jag känner mig inte riktigt redo, säger Isaksson till Expressen om valet att möta division 2-klubben på lilla Mirum Arena som bara har ett par hundra sittplatser (400 extra med tanke på det allsvenska främmandet). Man står runt planen.

Men Isaksson kommer att följa med laget till Östersund i morgon och det kan eventuellt bli fråga om ett inhopp.

– Isaksson kommer förmodligen att starta i cupmatchen och sen är han förhoppningsvis redo för nästa veckas allsvenska match. Han spelar inte i morgon (mot Östersund). Han kommer i alla fall inte att starta, säger Djurgårdens färske tränare Mark Dempsey efter fredagskvällens träningspass ute på Kaknäs.

Kvällens besked innebär att Isakssons allsvenska debut från start troligen kommer att ske hemma på Tele2 mot Gefle 27 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.