Ishizaki: ”En av mina sista chanser”

Uppdaterad
Publicerad

Han har varit en allsvenskans största profiler de senaste åren. Men efter åtta säsonger säsonger i Elfsborg har Stefan Ishizaki nu bytt Borås mot Los Angeles.

– Det här var en av mina sista chanser att komma utomlands. Jag är här för att vinna. Det är inte så att jag åker hit för att ha semester, säger Stefan Ishizaki när SVT Sport träffar honom i den nya hemstaden.

”Fick ingen kontinuitet”

Han var en allsvenskans bästa spelare, men efter åtta säsonger i Elfsborg kände Stefan Ishizaki att han ville testa på något nytt och när LA Galaxy visade intresse var det aldrig någon större tvekan. En skön revansch för Ishizaki vars skadefyllda karriär hindrat honom från att bli proffs tidigare.

– Jag hade tre år som var väldigt skadedrabbade och fick ingen riktig kontinuitet i min fotboll. Om klubbar i Europa ska lägga pengar på en måste man prestera under en längre tid. I och med alla mina skador blev det aldrig riktigt så, säger Ishizaki.

Hur mycket grämer det dig?

– Det är klart att man hade velat komma ut lite tidigare och kanske fått chansen att komma till en riktigt stor liga i Europa. Samtidigt hade jag en underbar tid i Borås och i Elfsborg. Jag har haft mycket glädje utanför fotbollen som förmodligen inte hade hänt om jag blivit proffs. Så sitta och vara bitter det är inte min grej.

”De ser mig som färdigutvecklad”

Ishizaki kommer till en klubb som tidigare mest var förknippad med superstjärnan David Beckham.  Tillsammans med spelare som Robbie Keane och Landon Donovan är 31-åringen nu en av lagets mest erfarna spelare.

– Min roll i laget kommer nog bli att jag är en av dem som har lite erfarenhet från internationell fotboll. De ser mig som att jag redan är färdigutvecklad och det vad de får av mig. Speltid hoppas jag verkligen att jag får mycket av. Jag kommer hit för att vinna inte för att sitta på bänken och bara ta det lugnt, säger Ishizaki till SVT Sport.

Vad betyder för fotbollspelaren Stefan Ishizaki att befinna sig i en miljö som den i Los Angeles?

– Mycket. Jag behövde ett miljöombyte efter åtta år i Elfsborg. Även om det var en fantastiskt tid kände jag att det behövdes något nytt. Att det här dök upp var fenomenalt.

Se hela inslaget med Stefan Ishizaki ovan eller i kvällens Sportspegeln kl. 19.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.