Italien minns och sörjer Ingesson

Publicerad

Det är inte bara svensk fotboll som sörjer Klas Ingesson. I Italien, där Ingesson var proffs under fem säsonger, minns man och hyllar den bortgångne mittfältaren.

– Jag kallade honom skogshuggaren. När han blev irriterad så sa jag det bara mer. Det var så vi skämtade med varandra, säger den förre målvaktshjälten Gianluca Pagliuca till Aftonbladet.

Ingesson spelade tillsammans med Pagliuca i Bologna i slutet av 1990-talet.

Klas Ingesson

– Han var en jättebra kille, ett solsken och en stor personlighet. Han var en mycket bra spelare men också en stor och tyst ledare, säger Pagliuca.

Fystränaren Luca Ghelli berättar för Aftonbladet hur Ingesson satte en förlust på fotbollsplanen i perspektiv, när han berättade om en älgkrock. ”Tänk på att jag överlevde mot en älg. Tror du inte att jag kan hantera en förlust på fotbollsplanen och börja om?”, sade Ingesson till Ghelli.

Innan Ingesson kom till Bologna spelade han två säsonger i Bari.

– För många i Bari är han den enda riktiga kaptenen. Jag har nära band till klubbledningen och kommer i morgon att föreslå att vi döper den ena kurvan (på arenan San Nicola) efter Klas, säger supportern Nicola Lucarelli till Expressen.

Den förre mittfältskollegan i Bari, Giancarlo Marocchi, säger till Expressen:

– Han var en snäll krigare. Han var lågmäld men samtidigt en stor ledare i det tysta.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klas Ingesson

Mer i ämnet