”Jag ser inte Norge som en drömmotståndare”

Uppdaterad
Publicerad

Turerna är många och snåriga inför vilka Sverige kan ställas mot under söndagens playoff-lottning. Det skulle kunna bli Norge, men SVT:s experter är inte helt överrens om huruvida det är ett drömmotstånd eller inte. ”Det kittlar lite med Norge”, säger Markus Johannesson.

Först under tisdagskvällen får vi veta vilka Sverige kan få möta i playoff till EM. Ännu finns många lag med i debatten men ett av dem är grannlandet Norge. Under måndagens Fotbollskväll diskuterade fotbollsexperterna Marcus Johannesson och Daniel Nannskog Norge som eventuella motståndare.

– Något drömmotstånd finns inte, det är så pass jämt. Men det kittlar lite med Norge det gör det ju, säger Johannesson.

EM-kval fotboll

– Norge är på uppåtgående med många yngre spelare, och har haft en bra period. De slog bland annat Kroatien som är ett bra lag. Jag gillar inte att spelarna går ut och säger att det vill möta Norge, säger Daniel Nannskog.

– Jag ser inte Norge som en drömmotståndre.

Vad tror du om Sverige får möta Norge i ett playoff?

Jag gillar inte det. Det är fördel på grund av Zlatan, men usch nej jag vet inte, säger Nannskog.

”Spelat oss till den här situationen”

Grupp H avgörs under morgondagen, då ställs Norge mot Italien och vid vinst är blir Norge klara för EM-slutspel och slipper playoff.

– Det som glädjer mig är att vi har spelat oss till den situationen vi är i nu. Sen vi mötte Italien senast har vi tagit ett mer poäng än dem och det gör att vi har ett utgångsläge där vi spelar om gruppsegern, säger Norges förbundskapten, Per-Mathias Högmo.

Låter det rörigt? Se hela snacket om Norges öde i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet