Förbundskapten Janne Andersson. Foto: Bildbyrån

Janne Andersson hyllar Sam Larsson: ”En riktigt bra debut”

Uppdaterad
Publicerad

Sam Larsson fick landslagsdebutera med ett mål.

Förbundskapten Janne Andersson var mäkta imponerade över Larssons första landskamp. ”Det var jätteroligt att se Sam”, säger Andersson på dagens presskonferens.

Landslagssamlingen är över och när förbundskapten Janne Andersson lägger bokslut på november månads samling kan han konstatera att det blev en knapp förlust borta mot Frankrike i VM-kvalet – och en övertygande 2-0-seger i vänskapsmatch mot Ungern.

Mot Ungern fick Heerenveen-proffset Sam Larsson debutera. Och han gjorde det med ett frisparksmål.

VM-kval fotboll

Janne Andersson var väldigt nöjd med det han fick se av debutanten.

– Det var jätteroligt att se Sam. Ni tittade så klart på hans offensiva delar. Men även defensivt fyllde han på bra. Han gjorde det väldigt bra. En riktigt bra debut, säger Janne på dagens presskonferens.

”De knyter näven”

Nu väntar en lång tid utan A-landskamper. Först i slutet av mars spelar Sverige VM-kval igen, hemma mot Vitryssland.

Janne skickade iväg sin landslagstrupp med en hyllning.

– Jag har berömt dem för deras förmåga för att vara mottagliga. Vi är överens om hur vi vill spela, och hur vi vill agera, det är roligt. Flera spelare har varit besvikna över att de inte fått spela, men de knyter näven och kör på. Som Oscar Hiljemark, han ville ju spela i fredags. Jag försöker lägga mycket fokus på helhet, och inte bara de elva som startar, säger Andersson och fortsätter:

– Det är roligt att se hur det kan sätta sig så pass snabbt som det gjort. Men vi har mycket kvar att göra, och det roliga är att det är många spelare som är i början på någonting. Vi som lag är i början på någonting.

Se presskonferensen i sin helhet i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet