Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se situationen i spelaren ovan. Foto: TT

Janne Jönsson fick två matchers avstängning

Uppdaterad
Publicerad

Janne Jönsson blev utvisad när han sprang in på planen och kolliderade med en motståndarspelare. Händelsen gav två matchers avstängning.

– Jag får ta konsekvenserna av det, sade Jönsson till SVT Sport innan dagens beslut.

Det var en minut kvar av tilläggstiden för Jönssons Stabaek som jagade kvittering mot Vålerenga i den norska Toppserien för damer.

– Det är ganska odramatiskt och det blev större än det var. Jag gjorde misstaget och tog ett par steg in på planen och krockade med en Vålerengaspelare (Karina Saevik) och den är inte våldsam på något sätt men det är kroppskontakt och så fick jag ett rött kort på det, värre är det inte, beskriver Jönsson situationen.

Förbjudet med kroppskontakt

Och så blev det en liten kram av fjärdedomaren.

– Nja, jag hade pratat med henne ett tag där innan och det var en ”be om ursäkt-gest” från mig och då fick jag dra in armarna för det också eftersom det är förbjudet med kroppskontakt. Det har jag väl lärt mig någonstans någon gång. I ivern glömde jag bägge de sakerna men det var slutminut och pulsen hade gått upp.

Blir det några konsekvenser?

– Ja, det ska bli ett möte på fredag och jag får ta konsekvenserna av det. Jag kan bara hålla upp händerna och hoppas att de inte ser särskilt allvarligt på det. Ingen i Vålerenga ser allvarligt på den här händelsen, säger en ångerfull Jönsson.

Enligt regelverket, som disciplinkommitten i det norska fotbollsförbundet behandlade, är två matchers avstängning praxis.

Vålerenga vann matchen med 3-2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.