Jansson om nystarten: ”Fotbollslivet leker”

Uppdaterad
Publicerad

Klubbyte från Torino till Leeds och en nystart både på spelar- och ledarsidan i landslaget. Pontus Jansson ser positivt på hösten som väntar. ”Fotbollslivet leker”, säger mittbacken till SVT Sport.

Pontus Jansson fanns med i det landslag som spelade EM i Frankrike i somras. Den gamle MFF-backen fick dock spendera hela mästerskapet på bänken, något som också varit fallet alltför ofta under de två senaste säsongerna i Torino i Serie A.

För två veckor sedan blev det dock klart med en utlåning från Torino till Leeds i andraligan i England. Och det är en märkbart glad och taggad Jansson som pratar med media inför VM-kvalmatchen mot Nederländerna nästa vecka.

Herrlandslaget i fotboll

– Klubbmässigt har jag saknat fotbollen enormt de senaste två åren, det blir inte samma känsla när man spelar sporadiskt. Jag är så glad att spela massa matcher nu. Det är en fantastiskt bra känsla, plus det här nya landslaget på det. Fotbollslivet leker, säger Jansson till SVT Sport.

”Kul med en ny generation”

Sedan EM har Erik Hamrén slutat som förbundskapten och spelare som Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström och Andreas Isaksson har tackat för sig. Men Pontus Jansson ser positivt på situationen, där bland annat Janne Andersson är ny förbundskapten.

– Det är en jättehärlig känsla. Det är kul med en ny generation. Många ansikten man sett innan och mött i allsvenskan och spelat med. Det är en liten nystart med nya tränare och spelare.

– Skönt med lite nya influenser och lite mer fart och fläkt på träningarna. Många vill visa upp sig för den nya tränaren, det blir automatiskt så. Jag har en jättego känsla för detta.

Se intervjun med Jansson i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet