Laura Bassett deppar efter sitt självmål. Foto: TT Nyhetsbyrån

Självmål i 92:a sänkte England

En felspark i eget mål i 92:a matchminuten.

Det var Englands öde i VM-semifinalen mot Japan (1–2).

Ja, Japan hade sannerligen marginalerna vid sin sida när laget tog sig till sin andra raka VM-final.

England pressade på och hade flera giftiga chanser att avgöra matchen i andra halvlek. Bland annat hade Toni Duggan ett skott i ribban.

Fotbolls-VM 2015 Damer

Men på stopptid kom då sparken – felsparken – den som skickade England ut ur turneringen.

Backen Laura Bassett misslyckades med en rensning vid ett inlägg. Bollen gick via ribban in i eget mål – och Japan blev bara sekunder senare klart för andra raka VM-finalen. Och det blir en repris på rysaren från 2011 när Japan tog hem turneringen efter straffavgörande mot USA.

Två straffmål

Det var Japan som tog ledningen i matchen efter att lagkaptenen Aya Miyama säkert satte en straff i 32:a matchminuten.

Före paus var det Englands tur. Fara Williams spark från elva meter betydde 1–1 och gav laget energi, men närmare än ytterligare en träff i ribban kom inte England.