Foto: Bildbyrån

Jeremejeff tillbaka på Hisingen

Uppdaterad
Publicerad

Han lämnade Häcken för topplaget Malmö FF. Nu hoppas Alexander Jeremejeff att föredetta lagkompisarna unnar honom ett SM-guld. ”Nu är väl inte de där uppe i racet, så då tror jag de vill att jag ska bli glad”, säger anfallaren till Kvällsposten.

I somras flyttade anfallaren Alexander Jeremejeff söderut för att jaga guld med Malmö FF. Idag är han tillbaka på Hisingen för att ta tre viktiga poäng mot sin gamla klubb innan det två veckor långa landslagsuppehållet.

– Det ska bli kul att möta Häcken. Det blir speciellt att åka dit och gå in i andra omklädningsrummet men jag hoppas och tror att vi ska åka därifrån med tre poäng, säger han till Kvällsposten.

Skador i guldjagande Malmö FF

Malmö kommer till spel med hela sex spelare borta från truppen på grund av skador eller sjukdomar.

– Det är tufft läge men bara att acceptera. Vi ska göra en bra match utifrån förutsättningarna. Vi kommer fortfarande ha en startelva som spelat mycket allsvensk fotboll, säger MFF-tränaren Allan Kuhn på klubbens hemsida.

Även Häcken saknar fyra spelare, bland andra avstängde Nasiru Mohammed, men tränaren Peter Gerhardsson var positiv inför mötet.

– Malmö FF har Sveriges bästa trupp, det är ingen tillfällighet att de ligger i topp i Allsvenskan. Det som talar för oss är att vi har haft en bra form under en längre tid, säger han på klubbens hemsida.

I dagens andra allsvenska matcher möter GIF Sundsvall Jönköping Södra på Norrporten Arena, och Östersund tar emot Falkenberg på hemmaplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.