Foto: TT

Johansson om konkurrensen: ”Bara positivt”

Uppdaterad
Publicerad

Erik Johansson eller Victor Nilsson Lindelöf? Vem som tar platsen bredvid Andreas Granqvist i mittförsvaret mot Irland är en av de hetaste frågorna kring det svenska landslaget. ”Konkurrensen är bara positiv”, säger Johansson till SVT Sport.

Efter att Erik Johansson fått spela 90 minuter i genrepet mot Wales samtidigt som Victor Nilsson Lindelöf spenderade hela matchen på bänken kan Johansson ha kopplat greppet om den andra mittbacksplatsen.

– Svårt att säga, det är bra konkurrens men självklart var det skönt att få spela 90 minuter inför premiären, säger 27-åringen, till vardags i FC Köpenhamn där han är klubbkamrat med Ludwig Augustinsson.

– Det kändes bra när jag kom in senast, det blir bättre och bättre ju fler matcher jag får i landslaget. Jag har en bra säsong bakom mig och känner mig redo om jag får chansen, säger U21-guldhjälten som spelade vänsterback under den andra halvleken mot Wales.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet