Foto: Bildbyrån.

Barndomsdrömmen blir sann för Guidetti

Uppdaterad
Publicerad

John Guidettis mål om att få representera Sverige i ett stort mästerskap är nått. ”Det blir inte större än så här”, säger Guidetti till SVT Sport.

Det svenska herrlandslaget samlades i dag för första gången inför EM, och en spelare var kanske lite gladare än de andra.

– Jag njuter av varje sekund. Det ska bli fett kul. Att få representera sitt land i ett mästerskap, det blir inte större än så här. Det är något alla fotbollsspelare drömt om och att fatta att det nu ska bli verklighet för mig, det är stort, säger John Guidetti till SVT Sport. 

Fotbolls-EM

Fjolårets EM-guld med u21-landslaget bleknar i jämförelse med en gruppspelsmatch med a-landslaget.

– Det är helt annorlunda. Jag tar med mig energin hit från u21, men det här är något helt annat, nivån är högre.

100% oavsett speltid

– Jag känner mig bättre nu än förra året. Det har gått bra för mig i en väldigt tuff liga. Klart jag vill ha speltid men samtidigt är det en tuff konkurrens där jag ska göra allt, varenda sekund. Men får jag inte spela ska jag göra 100% vid sidan av. Vi har en väldigt bra trupp, där Zlatan är esset i rockärmen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet