Jönköping missade första chansen

Jönköpings Södra hade chansen att säkra en allsvensk plats. Men 1-1 mot Syrianska räckte inte och lagets 46 år långa väntan fortsätter. Den allsvenska platsen kan dock säkras redan i nästa match.

– Det är en besvikelse, jag tycker att vi gör en betydligt bättre första halvlek men vi är lite slarviga sista tredjedelen och är inte tillräckligt koncentrerade när vi slår passningar, säger Jönköpings Tommy Thelin till SVT Sport.

Hemmalaget Syrianska tog ledningen efter 20 minuter genom Stefan Ilic. Han slog en lång frispark som Jönköpings försvar och målvakt totalt missbedömde.

Jönköpings kvittering kom i den 59:e minuten genom Tommy Thelin. Han fick en passning av Fredrik Olsson och kunde, via ett Syrianska-ben, sätta bollen i nättaket.

Knappa kvarten senare fick Syrianskas Marko Mihajlovic sitt andra gula kort. Trots en man mindre på planen skapade Syrianska flera bra målchanser i slutet och var närmast tre poäng. Inbytte Bachir Katourgi var bland annat helt ren framför målet men Jönköpings målvakt Anton Cajtoft stod för en bra räddning.

Jönköping får en ny chans att säkra en allsvensk plats redan i nästa match mot tabelltvåan Östersund. Laget leder fortsatt tabellen och med tre omgångar kvar har laget nio poäng ner till Sirius på kvalplats.

– Nu får vi gå igenom matchen och se vad vi kan göra bättre mot Östersund, säger Jönköpings Tommy Thelin till SVT Sport.