Thern: ”Vitryssland kommer sälja sig dyrt”

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Thern har inför VM-kvalet tagit en plats i Janne Anderssons stab som scout. Han har läst in sig på Vitryssland – som har hunnit sparka sin förbundskapten sedan han såg dem sist.

– Jag har lyckats scouta två lag som har kickat förbundskaptenen nu. Så just spelmodell och så får vi revidera lite. Man vet ju aldrig hur det blir när man byter förbundskapten, säger Thern.

– Tidigare har de spelat ett ganska tydligt spel med tre centrala mittfältare, en forward och yttrar som löper på kanterna men det kan lika väl bli nånting annat nu med en ny förbundskapten, säger Thern.

Vitryssland skakade Frankrike rejält tidigare i VM-kvalet och klarade 0-0 i Minsk. Vitrysslands mest kända spelare Alexander Hleb med ett förflutet i Arsenal och Barcelona är avstängd. Förutom det är det ett välorganiserat försvar som sticker ut.

VM-kval fotboll

– Var det på min tid hade man sagt att de är tre givna poäng men det är det absolut inte idag. De kommer sälja sig dyrt.

Sverige möter Vitryssland i Stockholm imorgon 18:00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet