Jönköpings Södra upp i ensam topp

Uppdaterad
Publicerad

Jönköpings Södra tillhör favoriterna i superettan och har också det rätta flytet i säsongsinledningen. Med ett sent mål vann Jönköpings Södra över Gais med 1-0 på måndagen – lagets fjärde raka uddamålsseger gav skjuts upp till ensamt toppläge i tabellen.

Joakim Karlsson fick ett mål bortdömt i första halvlek på Stadsparksvallen. Men de 2 732 på läktarna fick se Jönköpings mittback göra sitt första mål i superettan. Det dröjde till 82:a minuten innan Karlsson tryckte in 1-0 efter en frispark, ett mål som var värt tre nya poäng. Med full pott har Jönköping 12 poäng och är två före tvåan Assyriska.

– Det känns jätteskönt att hämta tre poäng. Jag tyckte det första var mål också, men domarna sa att det var offside så man får lita på det, sade segerskytten i TV4.

– Planen var inte den bästa, så vi anpassade oss efter det. Vi kan bättre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Superettan

Mer i ämnet