Henrik Larsson och sonen Jordan ställs mot varandra i kväll. Foto: TT Nyhetsbyrån

Jordan kan spela bort Henkes Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad

Efter Norrköpings seger mot Gefle igår är bottenstriden i allsvenskan jämnare

än någonsin. Fem lag – Kalmar, IFK Norrköping, Gefle, Falkenberg och Mjällby – kämpar om att undvika de två platser som innebär kval eller att få följa med redan nedflyttningsklara Brommapojkarna ner i Superettan.

Falkenberg som ligger på kvalplatsen just nu tar ikväll mot Helsingborg. Viktig match för Falkenbergs del som vid seger avancerar förbi Norrlköping och Gefle i tabellen och petar ner det senare laget till kvalplatsen.

Far och son möts

Allsvenskan 2014

Matchen i matchen står mellan far och son. I Helsingborg återfinns nämligen sedan i somras anfallslöftet Jordan Larsson, vars pappa är en viss Henrik ”Henke” Larsson, tränare i Falkenberg.

– Det är klart att det är ett speciellt läge. Men jag kan inte tänka på det, om jag får spela får jag försöka tänka att det är som vilket annat allsvenskt motstånd som helst, säger Jordan Larsson till SVT Sport.

Heksingborg på fast mark

Helsingborg har efter en katastrofal inledning av säsongen, där laget låg på kvalplats efter 18 omgångar, fått ordning på spelet och klättrat i tabellen. På de senaste nio omgångarna har laget tagit 20 poäng, och ligger nu nia i tabellen.

I kvällens andra match möts Djurgården och Örebro på Tele2 Arena. Om lagen delar på poängen samtidigt som Helsingborg vinner kommer skånelaget att avancera förbi dem båda till en sjätte plats i tabellen. Efter att kvällens matcher är spelade återstår bara 2 omgångar av årets allsvenska.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet